Kazan Dere
Burada ana kayaya oyularak bilhassa tarafımızdan kapatılan DAĞARCIK (arkacık) değirmenini yaptık. Bu değirmenin domuzluğundan dökülen suların bulunduğu yere bir domuz resmi yaptık. ( 3 değirmenler bölgesindeki sofra kayanın doğusundaki ilk tepeyi aşar isek kazan dereye ulaşırız. Bu derede dağarcık değirmeni diye anılan bir değirmenin çok yakınlarında 3-6 adım civarında 7.000 okka altın paramız bulunmaktadır ).
Değirmenin biraz aşağısında 5 arşın yüksekten dökülen şelalemiz vardır gölünün altında havuz içinde demir kazıkla çakılı halkayı yaptık. Havuza yakın oturak taşına 30 cm boyunda istavroz işledik. Bu istavrozun üst tarafına doğru yukarı baktığınızda bir mağara göreceksiniz. Şelaleden biraz yukarıda bir balık resmi var. Burada bir binek taşı ile bu binek taşına yakın karpuz gibi yarık bir taş bulunmaktadır. Yarım dekarlık arazi içinde tek kornalı çeşme görürüz. Bu çeşmenin suluk taşı var, taşın altında ise..?..vardır.
Bu kornalı çeşmenin sol tarafında bir mağara görürüz, içine yatalak şekilde sırt üstü girilir. İçerde bir dikili taş görürüz bu taşın alnında bir delik var, deliğin sol tarafında bir nal resmi içinde de bir istavroz işledik. Mağaranın içinde sağ tarafında çıkılacak bir mahzen yolu var. Sağ tarafında bir ok resmi vardır. Bu mahzeni gösterir bir yürek resmi var. Bunun anlamı tehlikelidir, yani tuzaklar her an kurbanını bekliyor. Burada bir delik var bu delikten gidilirse sırt üstü olup bacaklarını sarkıtırsın böyle girilmesi daha sağlıklıdır. Mahzene indikten sonra yol ikiye ayrılır, sol tehlikelidir, sağ yolda ilerde bir meydana çıkacağız. Meydanın ortasında çevrili koyun ağılı gibi sarılmış taşlar göreceğiz. Meydanın ortasında bir çeşme oluk taşı diye yapılmış …?…