Çalgılı Mağara, Keçi Deresi, Papaz Samirsanha

Ağcılık köyü civarında sıra ile dikilmiş on sekiz adet taş mevcuttur. Ortadaki taşın rengi siyah olacaktır içi oyuk olup on beş bin adet meblağ ile sıvanmıştır. Eğer rast gelirseniz tecrübe etmekten geri kalmayın derim. Birde istavroz işareti bulursanız içine üç basamakla girilen çalgılı mağaramızda buradadır. Burada ise on iki adet dikili taşımız mevcuttur içlerinden biri istavrozludur kaldırıp bakın mağaranın solundan kaldırım döşenmiş dar bir patika tepe üstüne çıkıyor.

  • Kaldırımı dikkatle takip edin biz kaldırımın bittiği yerde oturduk iki çarpı on beş ebadında iki metre derinliğinde bir yeri kazdık orasını zenginleştirdik. Orasını bulun kazacak olursanız altında üçlü kemer çıkar aradığınızın bu üçlü kemerin altında olduğunu görürsünüz.

Önünüzdeki dere içerisinde bir sofra taşımızı bulabilirsiniz yuvarlaktır dört bir tarafında dört adet dikili taşımız vardır taşın üzerinde yedi çatal yedi kaşık yedi ekmek dilimi bir bıçak bir balık içki kadehi ayrıca ufak bir zincirli çakı resmi vardır. çakının zincirlerini izleyelim derenin karşısında bir mağarayı gösterir mağara Bizanslardan kalmadır.

mağaranın girişinde dikkat edilecek husus kapı üzerinde sandık biçiminde bir tuz taşı vardır özel olarak yapılmıştır çıkar bak mağaranın önünde bir ayak ileri attığınızda göreceğiniz işaret sofra kayayı işaret etmektedir. Burada tespit ettiğim husus keçi deresi adı ile anılan deredir. Haramiler deresi kadar üzerinde durulması sabit uğrak yerimizdir.

Çalgılı Mağara, Keçi Deresi, Papaz Samirsanha mağarası

KEÇİ DERESİ

Keçi deresinde mola verdiğimizde vakit epey geç olmuştu karagöz ve dana göz köylerinde yavaş yavaş güneş yok olmaktaydı. Adamlarım aç susuz ve yorgundu, halsiz ve dermansız kalmışlardı. Emir verdim konakladık çadırım kuruldu atlar bağlandı teçhizat toplanarak bir araya getirildi emanetler çadırıma yakın hemen önümde kontrol altına alındı ateş yakılarak yaban ördeği hindi kümes hayvanları ateşte kızartıldı şarap fevkalade boldu gece geç saatlere kadar eğlendik. Sabah kalktığımızda dere boyunda keçiler ve ördekler geziyordu bizi görünce kaçmaya başladılar sürü gayet kalabalıktı işte bu dereye bu nedenle keçi deresi dedik eğer yolunuz düşer buraya rastlarsanız iyi bakın etrafınızda pek çok işaretler görürsünüz.

Aynı şekilde mağaralara rastlarsınız keçi deresinin batısında dahada ileride belirteceğim nalbant sahası alanı vardır şayet bu deredeki mağaraları gezer ve incelerseniz etrafınızda yapılmış nişanlara rastlarsınız bunlardan biri mağara içinde üç ve sekiz gemi resmi görürsünüz.

Gemilerden biri yüzer şekildedir diğeri yatar vaziyette diğeri ise ters dönmüş vaziyettedir. Emanetimiz malın ağırlığından yan yatmış şekildeki gemidedir. Dere içinde siyah bir taşımız daha olacaktır, sekiz kişi tarafından yuvarlanarak getirilen bu siyah taşı bulursan bakarımki üzerinde altı domuz resmi anası önde altı domuz yavrusu sıra sıra yürür vaziyette dir. Yavrulardan birisinden tek bir bir domuzlu altını alıp esas malı taşın altında ararız.

Keçi deresinde üç yerde daha domuz resimleri vardır oturmuş vaziyette olan tek domuz mala bakar domuzun başının baktığı yeri kazarsan altında büyükçe bir taş çıkar bu taşı kaldırırsan zengin kaynağımıza ulaşırsın Ayriyeten bir değirmenimiz var bu değirmen kırk basamaklıdır on dört adedini biz kırdık köyün bütün toplanan emanetleri bu basamakların altına yerleştirilmiştir iyi bakin sağlam inceleyin bulabilirseniz bir köy keşfedeceksiniz bu köyde sağlam bir işaretimiz daha mevcuttur üzerinde üst üste iki nokta ve iki noktanın arasında düz çizgi olan işaretimizde buradadır..

KARA HASAN KÖPRÜSÜ

KARA HASAN KÖPRÜSÜ nü tekrar izah edecek olursak köprünün altına gelin bakın son kemerin altında az önceki yazılan işaretin aynısı vardır (bunu bir haç olarakta farzedebilirsiniz). Orta gözünde kabartma olarak bir karaca yada geyik başı görürsünüz bu köprü Rum devletinin bir eseridir ve civarında eski rum evleri ve bina yerleri mevcuttur.

Bu köyden kalkan halk daha ilerideki yeni köye tamamen göç etmişlerdir ben ufak bir emaneti kemerde bulunan ufak bir taşın altına koydum ve üzerine kara hasan yazısını yazdırdım eski türkçedir kolayca çıkartıp bakabilirsiniz.

PAPAZ SAMİRSANHA

NAMUSSUZ İT PAPAZ soyguncu olarak bilinen samirsanha bu izlerden pek fazla yükünü tutmuştur civar köylerinde meğer haracını yermiş. Bir defasında tam bin beş yüz baş ufak hayvanı ve elde dokuma kilimleri kendisine haraç olarak verildiğini köylülerin ağzından işittim. Bu namussuz papazı o günden sonra kendime rakip seçtim. Bir gece ansızın aynı havalide bulunan değirmeni bastık yakıp harabe ettik. Sonradan anladıkki samirsanha geleceğimizi haber almış ve kaçmıştı. Bu arada ganimetlerimizi çoktan taşımıştı.

Slançev yukarılarda geziniyordu aniden koşarak yanımıza geldi reis papazın mağarasını buldum dedi. Bölgeyi bir güzel kuşattık mağaranın çevresinide adamlarıma sardırdım şerefsiz papaz çevresini sardığımızı anlayınca silahını ateşlemeye başladı. Yanında daha dört kişi vardı tahminen yarım saat çatışmamız sürdü, sonuçta ortam olması gerektiği konuma kavuşmuş oldu papaz ve adamlarının canını aldık. Slançev zafer işareti yapmıştı onlara doğru ilerledik petrov bana mağaranın içinin hazinelerle dolu olduğunu beyan etti. Ne yapmaları gerektiği hakkında açıklama istedi. Gayet emin ve sert bir şekilde retko dedim burasını tamamen doldurun ve kapatın birden adamlarımdan memnuniyetsizliklerini ifade eden sesler yükselmeye başladı.

İşte eğer bu samirsanha değirmenini ve mağarasını arar bulursan mağaranın beş veya altı arşın kalınlığında toplama taş ve molozlarla doldurulmuş olduğunu görürsün. Evvela bu taş molozları temizleyerek altında ızgaralı demirlerle karşılaşırsınız ızgaraların altında ise samursanhanın dünyalığı bulurum.

Adamlarımda peyda olmuş olan memnuniyetsizliklerini bertaraf etmek için değirmenin karşı tarafına gelen tepeye çıktık bu tepede bir şölen tertip ettim bütün gece hora teptik muhteşemden öte eylendik bütün herkes memnundu ve o gece bu tepede bazı gizli faliyetlerimiz cereyan etti. Kaydımda yazılı olarak birkaç şifre mevcuttur, işte bu tepe küçük hora tepedir. Uç adet dikili taşımız mevcuttur, tepenin altında papazın mağarası vardır. İşte ordadaki dikili taştan bu mağaraya girmek kapı cihetinden içeri girmekten daha kolaydır. Samursanha değirmeninin 1.8 metre mesafede 1,8 boy üç adet delik olup kapalıdır. Orta az bir mesafede yani orta delikte bir müjde ile şifremizi alın. Burada merkez yönümüz vardır kolayca papazın mağarasını bulabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ