İşarete Bakmanın Püf Noktaları

Define işaretleri bakma tekniğinde bir çok püf noktalar var. işaret çözücüler  sadece işarete yoğunlaşıyorlar. bu çok yanlış gerçek olan göze batar şekildeki işatetler değil işaret içinde saklanmış işaretlerdir.  işaretle beraber işaretin yapıldığı yüzey dahil işaret içinde işaret aranmalıdır, mesela ok ucunda v işareti hiç fark edilmez, aynı şekilde tavuk gagasında yine v işareti, bir halkanın içindeki haç işareti, hep gözden kaçmıştır.

Bu farkları görmeyip sadece işaretle meşgul olunursa sonuca gitmek neredeyse imkansızlaşır, bu işin bir ayağı eksik sayılmış olur,  işaretin yapıldığı yüzey, mal yeriyle alakalı bilgiler verebilir, işaret aslında tam olarak gömülenin ne olduğunu bildirir, son noktayı genelde saklanmış işaretler vermektedir.

İşarete Bakma Daha anlaşılır Yazalım.

-işaret ne olursa olsun!! işaretin yapıldığı kaya yüzeyini iyi okuyabilirsek bize çevreyi anlatır.

-işaretin açısı ve açısının yönü doğru açıdan baktığında yüzün hangi yöne bakar??

-kayanın yüzeyin genişliği ve tıraşlanıp tıraşlanmadığı??

-kayanın yüzeyi deforme olmuşmu ??
-kayanın yüzeyi akıntı veriyormu ??

-işaret kayanın yüzeyine göre küçükmü büyükmü  yapılmış ??

-işaret kayanın yüzeyinin neresinde bulunuyor kaya bitişine yakınmı ??

-işaret yatay kayadamı dikey kayadamı ??

-işaret kayanın ayak altına, gelecek yerinemi yapılmış ??

-işaretin bir bölümünü kafanızdan sildiğinizde farklı işaretler çıkarabiliyormusunuz

-işaretin yakınında kaç tane daha işaret var bunların hangisi sizin işaretle bağlantılı.

-işaretin yanında dikili taş yada yaşlı ağaç gibi doğal görünmülü yardımcı işaret varmı ??

İşarete bakarken  yukarıda sayılanların tümünü ele almak gerekiyor. bu sayılanlara dikkat etmeden çözümde başarı gelmeyebilir tüm  bunlar işaretin çevresinin haritası gibidir. ayrıca bu yazılanlar gerçek define şifreleri içindir mezar işaretleri bu saydıklarımı kapsamayabilir.

İşaret Nasıl Yapıldı ?

Girit Kültürü ile başlayan ve Bizannsın yıkılışı ile son bulan, sert çisimler muhtelif semboller, heykeller yazı yazan EPİGRAFİ denilen bir bilim dalı vardı.

Osmanlı’da bu bilim dalı NAKKAŞÇILIK, askeri birimler içinde LAĞIMCILAR şeklinde gelişerek devam etti.Osmanlı tarihi eserlerden görülen eşsiz güzellikte ki taş yontmalar şekkiler yazılar desenler Nakkaşçılıkla uğraşan ustaların zanaatıdır. Savaşlarda lağımcılar kullanılırdı, Lağımcılar kale yakınlarından tüneller açarak savaşan askerlerin gizlice kale içine girmesini sağlarlardı.

Sert cisimlerle uğraşanlar çırak, kalfa ve usta şeklinde bir eğitim alırlardı.

Dünya coğrafyasında bir çok çeşitli, yapıya sahip kaya mevcuttur. Her kaya yapısı işlemeye elverişli değildir.Hangi kayanın daha kolay, nasıl işleneceği konusunda pratikten eğitim verilirdi. Çünkü yapılacak olan eser yıllarca yaşayacak kadar sağlam olacaktır. Eğitim alan insan kayanın yapısından iyi anlar. Eğitimsiz sırada insan bu tür işleri yapamayacağı açık olarak görülmektedir.

Günümüze ulaşan lahit, kaya mezarları,sütün başlıkları heykeller ve sair eserlerin hepsi EPİGRAFİ bilim dalında yetişen insanlara aittir.

Definecilerin, işaret dedikleri muhtelif sembollerde epigrafi ustalarına ait bir düzeneklerdir. Epigrafi de çırak, kalfa ve usta şeklinde yapılan eğitim düzeni bir standardı da beraberinden getirmiştir.

Şifreleme Teknikleri

Define ile ilgili şifreleme düzeneği yapılacağı, coğrafya koşulları, kayanın sağlamlığı doğa olaylarına (deprem, su, sel, don, kar güneş, rüzgar… gibi) dayanıklı olanları seçilmek zorundadır.

Bu tür seçenekler bize gömünün, coğrafyanın hangi bölgesine, o alanda bulunan hangi cins kayaya yapılacağına dair ip uçları vermektedir. Su ve sel olabilecek yerlere, yerinde kolay kaldırılabilen kayalara, ekim dikime elverişli alanlar gömü gömmeye uygun alanlar değildir.

Unutmayınız ki defineler için şifreleme düzenekleri yapılması için nasıl bir ustaya ihtiyaç varsa. Ayni şekilde bu işaretlerin çözümü içinde belli bir seviyede eğitime ihtiyaç vardır.Yapılan iş ne kadar bilimsel ise çözümü de bir o kadar bilimsel olmak zorundadır. Bu itibarla definecilikle uğraşan insanlar tüm çalışmalarını bilimsel kaynağa dayandırmak zorundadır.

megalit mezar, püf nokta giriş.

Kaynak: Define Sohbeti

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Selam define işareti cozumunu yapabiliyormusunuz

BİR YORUM YAZ