Şaşırtan Define İşaretleri

İşaretin ters yönü gösterdiğini anlamak için mutlaka çevrede başka işaretler bulmalısınız. Hatta bir çok işaret varsa bunların bir kısmı ters yönü vererek sizi aldatır. Bu tip kalabalık işaretlerin olduğu yerde çalışma yaparken çok dikkatli olup hangi işaretin hangisi ile bağlantılı olduğunu çözüp diğerlerini eleyecek-sin. Bu en çok Ermeni toplumu mensuplarının gömü yaparken en az iki ya da üç işaret bırakırlar. Bu işaretlerin kimisi yön bir kimisi mesafe verir.  Bazen hem yönü hem de mesafeyi tek kalemde bildiren işaretler de vardır. Ok, yay, tek ayak gibi  benzer  işaretler bunlara örnektir. Çoklu işaretler  içinde ters yönü verip sizi aldatan işaret mutlaka vardır.  Ok, cezve, değirmen taşı, oturak taşı, musalla taşı, sofra taşı, yapraklı çiçek bunlara örnektir.

Define işareti kadar mezar işaretlerindede sahte olanlar vardır,  özellikle sahte oda mezar sayısı oldukça fazladır. bunu hangi ölü gömme geleneğine istinaden yapıldığı bilinmemektedir.

Define işaretinin gösterdiği yöne giderken adım ya da metre hesabını iyi kullanmalıyız. ayrıca gömen kişinin nasıl bir mantık içinde olduğunuda hesaba katmalıyız.  Bununla beraber ölçü birimleride çok önemlidir, hangi ölçü birimlerini kullandıklarını bilmiyorsanız ne kadar gidip geleceğinizide bilemezsiniz. Bazı oklar, kasatura, baş halkalı zincir, kanallar, tek ayak, tek el, tabanca ya da tüfek gibi benzer işaretler bunlara örnektir. özellikle Yunan, Roma, Bizans ve Ermeni gibi uygarlıkların  ölçü birimlerini  bilinmezse malzemenin yerini bulmak kolay olmayacaktır.

Resimde gördüğünüz gibi 2 akrep öne doğru yön vermektedir,  siz yukarıdan inip bu akrepleri bulduğunuzda hemen kuyrukları yada baktıkları yöne doğru hareket edeceksiniz,  ve buradan çıkan toprağı asıl gitmeniz gereken yer yani alttaki akrebe doğru atarak olmayacak iş yapacaksınız, daha sonra bıkıp bırakacak define yerinde kalacaktır. İşaretler genelde baktığı yöne doğru araştırılır demekki her işaret aynı değil,  mesela öndeki yengeçler  baktığı değil geleni karşılamak için oradadır, yani bu tarafa git değilde buradan geçiş yasak anlamında koyulmuş işarettir. Böylesi işaretlerin bir çoğu yanlış hesaplamalar yüzünden şaşırtılmış çıkan toprak gerçek definenin üzerine atılarak bir daha bulunmaz hale getirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ