Altın Nasıl Bulunur, Altın Arama Dedektörleri

Altın arama dedektörlerinin neden bu kadar popüler olduğunu anlatmaya çalışacağız. Altın aramaya başlamak için ihtiyacınız olanlar ve daha fazlasını bu konuda bulacaksınız.

Dedektör Nedir, Altın Aramaya Nasıl Başlarım ?

Altın arama dedektörleri ile harabe yerlerdeki altın yada gümüş paraları, deniz kenarındaki kumsallarda kaybedilen mücevher yada takı eşyalarını kolayca bulmanızı sağlayan elektronik cihazlardır.

Metal dedektörlerin çoğu tasarım olarak birbirine benzer, arama başlığı dediğimiz bobin, kontrol kutusu ana parçalar olmak kaydıyla bunları birbirine bağlayan sap ve kablolardan oluşur. İnternet üzerinden alınabilir cihazlardır. çoğu firmada kapıda ödeme seçeneği vardır. sparişinizi yaptığınızda dedektörünüz adresinize kadar gelir teslim alırken ödemeyi yaparsınız.

Dedektör kullanımı oldukça basittir, aramaya başlamadan önce test amaçlı altın, gümüş, alüminyum ve demir gibi metalleri sıralayarak dedektörünüzün her bir metale verdiği tepkileri dinleyip önemli ip uçları elde edebilirsiniz. Aldığınız dedektör markası için hazırlanmış bir çok eğitici videolara ve testleri internette bolca bulabilirsiniz.

İlk dedektörünüzü aldığınız ve ilk aramaya çıktığınızda büyük ihtimal hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Fakat zamanla dedektörünüzü tanımaya başlayacak daha verimli araziler bulduktan sonra yanıldığınızı anlayacaksınız. Bu iş artık size keyif vermeye başlayacak, bulduğunuz küçücük parçaların büyük meblağlara alıcı bulması işi daha zevkli hale getirecektir.

dedektör başlıkları

Metal Dedektörünüzü Doğru Şekilde Sallayın

Dedektörü doğru kullanmanız çok önemlidir, özellikle başlığın yere yakın olması gereklidir. bunu ortalama 3 cm kadar düşürmeniz gerekir. bu şekilde daha derinlerdeki metali bulma şansınız artar. Ek olarak dedektörü sallarken arada boşluk bırakmayın, aksi durumda arada kalan metalleri göremeyebilirsiniz.

Gerekli Ekipmanları Doğru Seçin.

Altın arama dedektörleri kadar elinizdeki kazıcı aletlerinde kullanışlı olması gerekir. Ülkemizdeki en popüler kazıcı alet soğan çapasıdır. Bununla beraber kısa saplı kürekte işinizi görecektır. doğaya zarar vermemek için birde kesici alet olması iyi olur, kazılacak alanın çimlerini bu kesici aletle zarar vermeden çıkarabilir kazı bittikten sonra aynı şekilde yerleştirebilirsiniz. bu şekilde doğaya fazla zarar vermemiş olursunuz. unutmayın bir defineci doğaya asla zarar vermez.

kazı esnasında sıkça diz çökeceğiniz için ekipmanlar arasında birde dizlik olması işinize çok yarayacaktır. dizlikle beraber eldiven ve güneşe karşı korunmak için şapka mutlaka gereklidir.

Altın aramak İçin Yasa ve Yönetmelikleri Bilmeliyiz.

Avukatınız olmadığını düşünerek yazmalıyım, sanırım altın aramayı yöneten yasalar hakkında çokta net bilgiler yok. biz yinede bildiklerimizi yazalım. öncelikle arama yapacağınız yer özel mülk ise mal sahibinden mutlaka izin almalısınız. yasalarımıza göre çıkan altınların %10 u mülk sahibinindir. Bunu mülk sahibine söylerseniz eminim kazı için size izin verecektir. bazı kişiler bunu beğenmeyip %50 anlaşması talep edebilir fakat yasalarımızın mülk sahibine ayırdığı miktar %10 dur. %50 devlet alırken %40 sizindir. çıkan hazinenin değeri ise müzeye bağlı bir komisyon tarafından belirlenir. artık onlar ne fiyat verirse.

Altını Doğru Yerlerde Arayın

Altın aramaya karar vermiş yeni biri olarak nerede arayacağınız konusunda eminim yeterli bilgiye sahip değilsiniz. İşe başladığınızda iyi sandığınız yerlerden eli boş dönebilir hiç ummadığınız yerlerden ise iyi paralar toplayabilirsiniz her bir para elinizdeki dedektör kadar değerli olabilir. bu her zaman olmaz çoğunlukla bizans bakır bulursunuz buda paslanmıştır parayı tanımakta güçlük çekersiniz bunlara verielecek çok büyük miktar yoktur kendi koleksiyonunuzda tutabilirsiniz. Pilajlarda arama yaparken insanların kaybettiği takı eşyalarını bulmaya başladığınızda eminim çok şaşıracaksınız.

Harabe yerler, ören yerleri, yıkık dökük yaşanmış kalıntılar antik para ve takı eşyaları bulabileceğiniz en verimli yerlerdir. antik çağdan kalmış kuyuların içi ve çevresi mutlaka bakılmalıdır. eski değirmenler, ermeni ve rum evleri altın bulabileceğiniz önemli yerlerdir. Buralarada bakın. Eğer bulunduğunuz bölgeye ait eşkiya hikaneniz varsa bu eşkiyaların saklandığı dağları tespit edip mağalarar ve çevrelerini mutlaka araştırın. eğer bu işi kısa yoldan zengin olmak için yapıyorsanız çokta verimli olacağını söyleyemem fakat hobi amaçlı yapıyorsanız önünüzde yeterli vaktiniz var demektir, hiç ummadığınız bir zamanda karşınıza çıkacak mükemmel üstü parçalara hazırlıklı olmalısınız.

Altın arama dedektörü kullananların en çok sorun yaşadığı konu çörün çöpün bol olduğu yerde arama yaptığı zamanlardır. Biz buna mineralli zemin deriz. Bu tür karmaşık metallerin bol olduğu zemin dedektörünüzün sağlıklı çalışmasına engel olabilir, eminim çoğu zaman aldığınız sinyallerin karşılığı olmayacak, biz bunlarada sahte sinyal deriz. bunu sebebi arama yaptığınız yerde çokça alüminyum, bakır ve kurşun parçaları olmasından kaynaklıdır. demir için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü dedektör teknolojisi demiri kolayca ayırd edebilir bunu ses ve rakamlarla size bildirir. fakat diğer metalleri ayırt etmesi pekte kolay değildir bunlar içinde bir değerli sinyali üretecektir.

Test yapmadan aramaya başlamayın.

altın arama dedektörünü tam olarak tanımadan aramaya başlamayın. ilk önce kullanım klavuzunu okuyun tam olarak anlamadıysanız tekrar okuyun. Daha sonra test etmek için düz bir zemin bulun, bunun için en ideal yer evinizin bahçesi olabilir. altın, gümüş, alüminyum, demir, kurşun gibi tüm metalleri 30 cm arayla yüzeye atın. artık testlere başlayabilirsiniz. Bu metaller üzerinden tekrar tekrar geçiş yapın ve dedektörünüzün sesini ve monitördeki rakamları takip edin. Her bir metale verdiği tepkiyi mümkünse bir kağıda kaydedin. arazide arama yaparken acaba dediğiniz anda kayıt ettiğiniz verilere bakarak biraz olsun sonucu tahmin edebilirsiniz.

Dedektörünüzün ne kadar derindeki metali algılayabildiğini öğrenmek için birde gömerek test yapmalısınız. gömdüğünüz parçaların metal para büyüklüğünde olmasına dikkat edin. metalin dik konum yada yatay konumda olması derinlikte azalma veya artış sağlayacağını unutmayın. yatay para tıpkı ayna gibidir yansımayı iyi yapar daha derinden tespit edilir. dikey para ise çok fazla yansıma yapamayacağı için biraz daha yüzeye yakın tespit edilir. aralarında ortalama 10 cm oynayabilir.

Bu testleri yaparken toprak ayarlarını sık sık değiştirerek yapın. her bir ayarla ayrı geçişler yapın. dedektörünüzün hassasiyet ayarlarını burada öğrenin değiştirerek testlerinize devam edin. Bunlardan en önemlisi değersiz (demir) modunu kapatarak ve açarak testlerinizi yapmaktır. Bu şekilde demirin kullanımını öğrenebilirsiniz.

Dedektörünüzün Bakımını İhmal Etmeyin

Dedektörünüzü her kullandığınızda onu temizlemeyi unutmayın. özellikle başlığın zaman zaman toprakla nüfus etmesi kirlenmesine neden olur koruyucuyu çıkarıp onu güzelce temizlemeyi ihmal etmeyin. kazı esnasında ellerinize toprak bulaşması ve kirli ellerle ekrana ve tuşlara dokunarak buralarıda kirletirsiniz dedektörünüzü bu şekilde bırakayın mutlaka temizleyin bu işte tıpkı araba piyasası gibidir temiz her zaman değerlidir yarın bir gün satmak istediğinde bu size iyi bir sonuç verebilir.

Altın Ararken Öncelik Güvenliğiniz Olduğunu Unutmayın.

Altın arama tahmin edilemeyecek kadar güzel bir hobidir, kendinizi kaptırarark çevrenizde bir çok tehlike olduğunu unutabilirsiniz. Bunların en sık karşılaşılanı akrep ve yılanlardır. paçalarınızı çoraba sokarak dolaşmanızı tavsiye ederim. Araziye tek başınıza gitmeyin mutlaka dost diyebileceğiniz biriyle gidin. Her hangi bir yaralanmada ilk yardım müdahalesini hemen yapabilmeli. 112 yi aramalı sizi asla bırakmamalı. Kütle bir altına denk geldiğinizde aynı şekilde dostluğunu göstermeli, soğuk kanlı bir şekilde konuşmalı telaşa kapılmamalıdır. Normal şartlarda bulduklarınızı uzun süreli değerlendirmeyin. çantanıza alın ve akşam değerlendireceğinizi söyleyin. bu sizin en doğal hakkınızdır dostunuzda bunu makul karşılamalıdır. emin olun bu işi yaparken bir dostla olmak size huzur verecektir.

Yeni Başlayanlar İçin Dedektör Seçimi

Dedektör seçimi biraz zordur, yaşadığınız coğrafyanın toprak yapısı, bütçeniz ve aradığınız şeye göre farklılık gösterir. İlk defa altın aramaya karar vermişseniz dikkat edeceği konu menülerin türkçe olmasıdır. Acemi biri için ingilizce menülere sahip dedektör siz çileden çıkarabilir. çünkü günümüz ddedekötrlerinde çok fazla ayar vardır, her bir toprak yapısına göre farklı ayarlara geçiş yapabilirsiniz. Toprak ayarı, maskeleme, demir eleme gibi çeşitli ayarları kullanma ihtiyacı duyacaksınız. özellikle değerli metal ile değersiz metal birbirine yakın olursa biz buna mskeleme diyoruz bu durumda dedektörünüze ince ayar yapmanız gerekebilir menüler ingilizce olursa hangi ayara geçtiğinizi anlayamaz galiba değersiz deyip orayı pas geçebilirsiniz. Saydığımız ve saymadığımız bir çok ayarı öğrenecek ve kullanacaksınız, ne yaptığınızı bilmeniz adına menülerin türkçe olmasına dikkat edin. Aksi durumda cidden pişman olursunuz.

Derinliğe önem verin; emin olun dedektörcilerin gezmediği yer kalmadı bü sebepten dolayı gerekli derinlik artışı sağlanmış yeni modelleri tercih edin. Durum şudur; 2013 yılında üretilmiş bir dedektör ortalama 20 cm derinlikteki parayı alabilir. 2015 yılında üretilmiş olanlar 30 cm yi alırken 2017 yılında üretilenler 40 cm derinlikteki parayı alabilir. eğer yeni model alırsanız burayı çok gezdiler sözü sıkıntı yapmaz. ilk gezenler 0-20 cm arasındaki paraları toplamıştır, 2. gezenler 20-30 cm arasındaki parayı toplamıştır siz aynı dedektörle giderseniz eliniz boş gelebilirsiniz. Burada yapmanız gereken yeni bir model alarak 30-40 cm arasındaki paraları toplamalısınız. Bu şekilde gitiğiniz her yer sizin için bakire olarak adlandırılacaktır.

Marka seçimine gelince kesinlikle köklü firmaları tercih etmsilisiniz. nokta, garret, makro, minelab, xp bu firmalar şu an dünya dedektör teknolojisine yön veren firmalardır. En az 2 yıl garantilidir, bazıları 5 yıla kadar garanti verir. Yeni başlayanlar için aklı başında firma aklı başında model çok önemlidir. Elinizdeki dedektör yukarıda sağdığımız markalardan birine aitse istediğiniz zaman satışa çıkarabilir kolayca müşteri bulabilirsiniz.

Model seçiminde ise son modelleri tecih edin. yukarıda anlattığımız gibi son modellerde gerekli derinlik artışı sağlanmıştır. 2015 model alırsanız 25 cm derine inersiniz 2018 alısanız 35-40 cm derine inersiniz. size önemsiz gibi gelen 10 cm aslında çok önemlidir. nokta impact, garret at max şu an için en çok beğendiğimiz modelleridir.

Şaşırtıcı derecede bağımlılık yapan altın arama dedektörleri sadece gizli işler çeviren biri görüntüsünden çok daha fazlasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ