Dedektör Seçimi Nasıl Yapılır

Dedektör sseçimi çok zor bir konudur, Piyasada o kadar çok marka varki seçim yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Youtube videolar, forumlar, bloglar kafamız allak bullak oluyor.

Birisi garretten başka cihaz tanımam derken diğeri paranın karşılığını en iyi veren fisher diyor, diğerine bakıyorsun xp çığır açtı minelabı geçti diyor. Bu kadar farklı görüşü okuduktan sonra karar veremiyorsunuz, vermesiz bile aklınız şühede kalıyor. Ne alırsanız alın onunla ilgili mutlaka kötü yorumlarda vardır.

  • Uzun yıllar dedektör kullanıcıları bile bu işi iyi bildiği söylenemez, çünkü onlarında çoğu belli markaya sadık kalıyor, aynı dedektörü yıllardır kullanan biri yeni teknoloji hakkında çokta fikir sahibi olması beklenemez.

Forum ve bloglara baktığınızda en iyi dedektör şudur gibi söylemlere denk gelebilirsiniz. buda mümkün değildir, en iyi dedektör şudur diye bişey mümkün değildir. Bu tıpkı en iyi araba hangisidir sorununa benzer. Eğer böyle bi soru sorsanız muhtemelen biri mersedesin şu modeli der, diğeri bmw’nin şu modeli, woswogen porşe devam eder gider.

Buda aynı şeydir, dedektör konusunda en iyi diye bir kavram anlayışı yoktur. bütçesi ve yapacağı iş üzerinden seçim yapmalıdır.

Dedektör ile başarı elde etmek sizin deneyim ve becerilerinizle alakalıdır.

Eğer metal tespiti konusunda deneyiminiz varsa kendinizi geliştirmek istiyorsanız, muhtemelen daha pahalı bir modelde ihtiyacınız olacak, Profesyonellerin kullandıkları dedektörleri araştırarak kararınızı verebilirsiniz. Eğer yeni başlayacaksanız Yeni başlayanlar için giriş seviyesi dedektörlere göz atmanız gerekecektir. Eğer elinizdeki model yetersiz geliyor bir üst modele sıçrama yapmak istiyorsanız Orta seviye dedektörlere bakmalısınız.

Buradaki anahtar sizin deneyiminize, bütçenize ve gereksinimlerinize uygun bir dedektör seçmekten geçer. Her bir ağızdan çıkan seslerle doğru karar vermeniz mümkün değildir. Eğer yeni başlıyorsanız daha ucuz ve kullanımı daha kolay dedektörler seçmelisiniz. Burada edineceğiniz tecrübe ile orta seviye dedektörlere geçebilirsiniz. Eğer kendinizi hazır hissederseniz direk profesyonellerin kullandıkları dedektörlere geçişte yapabilirsiniz.

İlk kez dedektör alacaksanız aranacak özellikler şunlardır

Tabiki öncelik sizin istediğiniz özelliklerdir, biz yeni başlayanlar için yeterli olacak özellikleri yazalım.

  • Hassasiyet ve ayrımcılık kontrolü
  • Değerli ve değersiz metalleri ayırabilen çeşitli arama modları
  • Toprak ayarı yapabilmesi
  • Uygun Fiyatta olması
  • Hafif olması
  • Kullanımı kolay olması

Dedektör araştıması yapatken makine rahat kullanılırmı buna dikkat edin.. Dedektörün ağırlığını ve hızını kontrol etmeye yardımcı olacak şekilde ayarlanabilirmi ? Monitördeki menüler basmalımı olsun çevirmelimi, çoğu insan çevirmeli olunca eski radyolar aklına gelir ve bu cihazın işe yaramayacağını düşünür aslında hiçte öyle değildir. Burada aklınıza takılan olmasın seçiminizi yaparken size hangisi hitab ediyorsa onu seçin.

Dedektör seçimi yaparken en önemli kural dedektörün resminin içinize sinmesiyle başlar. Resme baktığınızda içinize siniyorsa siz bu dedektörle iş yaparsınız. içinize sinmeyen modelle yola çıkarsanız işiniz biraz daha zor olabilir.

Dedektör Kullanımı Neler Bulacaksınız

Dedektörle araziye çıktığınızda muhtemelen ilk olarak kurşun, şişe kapağı gibi gereksiz parçalar bulacaksınız, Bu sizi hayal kırıklığına uğratabilir, asla böyle olmamalıdır, pes etmemelisiniz. Aramaya ne kadar zaman ayırırsanız o kadar çok parçalar bulursunuz. bunlar içinde sizi şaşırtmaya yetecek parçalarda olacaktır.

Diğer önemli hususta düşük sinyalleri es geçmeyin, çoğu dedektör kullanıcısı yüksek tondaki seslere ilgi duyar, bu yanlıştır, derindeki parçanın sinyali az geliyor olabilir, ve bu çok değerli olabilir bu sebepten dolayı kısık sesleri es geçmeyin. Eğer yeni başlıyorsanız mümkünse tüm seslerin ne olduğuna bakın.

Dedektör ile neler bulabileceğinizi bilmelisiniz. Adı üstünde metal dedektörüdür metallere karşı duyarlı cihazlardır. Bunların bir çoğu değerli ve değersiz metalleri birbirinden ayırabilir. Günümüz teknolojisinde ayrım yapamayan dedektör yok denilecek kadar azdır.

Değersiz metal olarak ayrım sadece demir için geçerlidir. şişe kapağı yada kola tenekesini değersiz sayacağını düşünmeyin. Çünkü antik bir çok parada bakır ve alüminyum vardır. Eğer gazoz kapağını bulmasın dersen bakır paralarıda bulamayabilirsin. Bu sebepten dolayı kalıntı dedektörü diye adlandırılan definecilerin kullandıkları tüm dedektörler bakır ve alüminyum içeren metalleri görür, sadece demiri görmez. demir dışında altın, gümüş, bakır, kurşun, alüminyum bunların hepsini görür.

Sadece altına duyarlı dedektörlerde vardır, firmaların markalarına baktığınızda aynı serinin birde gold olanı vardır. bunlar sadece altına duyarlıdır defineciler bakır ve gümüş para bulacağı düşünülürse bunları kullanmaması gerekir. Zaten kullanmaz. sadece altına duyarlı dedektörler dere yatakları yada benzer yerlerde doğal altın aramak için tasarlanmıştır. Avusturalya ve Afrika kıtalarında doğal altın parçaları bulmak mümkündür. Türkiyedeki bazı dere yataklarında doğal altın bulunmaktadır.

Bütçeniz veya deneyiminiz ne olursa olsun, umarım bu makale seçeneklerinizi daraltmanıza yardımcı olmuştur. Gereksinimleriniz için en iyi metal detektörünü seçme konusunda herhangi bir sorunuz varsa, lütfen yorumlar bölümünde sormaktan çekinmeyin.

İlk Kez Dedekör Alanların Dikkat Etmesi Gerekenler

İlk defa dedektör aldığınızda bir an önce araziye çıkıp aramaya başlamak için sabırsızlanırsınız. Şu varki araziye çıkmadan önce bilmeniz gerekenler vardır, bunların başında aldığınız dedektörün kullanım klavuzunuzu tekrar tekrar gözden geçirmek ve cihazınızı testlere tabi tutmaktır. Size en büyük desteği sağlayacak olan internet adresidir. cihazınızın marka modelini yazarak gerek kullanımı gerekse metal cinslerine göre tepkilerini görerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Madeni paralar, geçmiş uygarlıklara ait küpe yüzük gibi kalıntılar, kayıp mücevherler ve altın külçeleri metal dedektörünüzle bulabileceğiniz birçok farklı değerli eşya türü vardır. Ören yerleri genellikle para, emanetler veya mücevherat bulacağınız yerdedir. Araştımaya başlamadan önce sit alanı veya özel mülke girmeden önce izin almayı ihmal etmeyin.

Ayrıca bölgenizde definecilerin toplanma yeri olup olmadığını araştırın, Define sohbetlerine katılın ve nerede ne arayacağınız hakkında bilgiler edinin. Dedektörü olan diğer definecilerle yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

Define avı için en verimli yerler listesi şunlardır.

  • Ören yerleri
  • Savaş alanları
  • Meralar
  • Hayalet kasabalar ve antik şehirler
  • Eski evleri ve kamu binaları
  • Sahiller
  • Kiliseler

Türkiyede hala bolca hazine var.

Define tespit edilecek en iyi yerler, daha önce altın bulunan ve benzer jeolojiye sahip olan bölgelerdir. Yeni sahalar hakkında bilgi edinmek için araştırmanızı yapın. özellikle yeni model dedektörler eskilere göre biraz daha derinlere inme özelliğine sahiptir, taranmış sahaları tekrar elden geçirmek için yei model tercih edilmelidir. Garrett At Max ve Nokta İmpact tüm arazi koşullarına uyumlu metal dedektörüdür, antik paraları, küpe, yüzük gibi kalıntıları, mücevherleri ve hatta altın külçelerini avlamak için en ideal modellerdir. Standart veya Profesyonel arama modlarından birini seçerek zaman kaybetmeden aramaya başlayabilirsiniz.

Madeni para, mücevherat, küpe, yüzük gibi kalıntı avı, altın aramaların aksine farklı bir çalışma mantığı içerir . Madeni para, mücevher ve kalıntı dedektörleri, altın arama dedektörlerinden farklı performans özelliklerine sahiptir. Madeni para, mücevher ve kalıntı avlanma dedektörleri iyi bir ayrımcılığa sahiptir ve önemsiz metalleri reddetmek için ayarlanabilir. Böylece kullanıcı bir hedefi kazmadan önce ne olduğunu tahmin edebilir.

Tüm metaller modunda arama yaparsanız herhangi bir metalin maskelenmesi veya yok sayması mümkün değildir, Demir, çivi dahil tüm metalleri tespit edilecektir. bu kullanıcıya pek mantıklı gelmez fakat dedektörün en derinleri algıladığı ayar budur. Çok fazla mineralin olmadığı toprakta arama yapıyorsanız dedektörünüz sürekli sahte sinyaller üretmiyorsa tüm metaller modunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Kulaklık

Küçük sesleri duyabilmeniz ve yoldan geçenlerin dikkatini çekmemek için kulaklık kullanmalısınız.

Başlık seçimine önem verin.

Başlığın büyüklüğü, detektörün algılama derinliğini ve hassaslığını etkileyebilir. Başlık ne kadar büyükse, o kadar derini algılarr, fakat küçük hedeflere karşı daha az duyarlılığa sahip olur. Çap ne kadar küçük olursa, o kadar hassas olur, ancak daha az algılama derinliğine sahiptir.. Küçük başlıklar hafif olduğu için kontrol edilmesi hem kolay olur hemde sizi yormaz. daha küçük boyuttaki başlıklar mineralli zeminde çok daha iyidir. Mineralden etkilenerek sahte sinyal üretme yerine sadece değerlilere duyarlılık gösterip size zaman kazandırır.

Konsantrik bobin, Monoloop bobin, Çift D (DD) Bobin en çok kullanılan çeşitlerdir. Çift D (DD) bobin (özellikle ağır mineralli zeminde) derinlik, hassasiyet ve çok kapsamlı bir arama modelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ