Oda Mezar Girişleri
Oda mezar girişi bulmak her definecinin hayalidir, aslında çokta zor değildir; sadece biraz mantık gerektirir. tabi burada bir oda olduğunu var sayarak konuşuyoruz, oda kesin varsa bu odanın girişini bulmayı anlatacağız.
Oda Mezar Giriş Yönleri
Öncelikle oda olduğunu düşündüğünüz yerin üzerine çıkın doğu yada kuzey doğu tarafına bakın; giriş çoğunlukla bu yönde olur, girişler bulunduğunuz yerin daha aşağısında olduğunu düşünmelisiniz, bu durumda sizinde biraz aşağı doğru sallanmanız gerekecek, dağın tam eteğine inmeyeceksiniz ama oda olduğunu düşündüğünüz yerin 1-2 adam boyu aşağısına dağın eteğine doğru ineceksiniz, işte giriş arayacağınız yer burasıdır.
Şimdi bunu daha iyi anlamanız için alt resme iyi bakın, bu girişin üst tarafındasınız ve burada bir oda olduğunu düşünüyorsunuz. bu odanın girişini bulmak için ne yapmak lazım, biraz aşağı doğru sallanmak, bu sallantı genelde doğu yada kuzey doğu tarafıdır, sallantı bu yönlere karşılık gelmiyorsa bu çok önemli değildir, mezarlar için yönden çok coğrafi yapının uyumluluğu önemlidir, coğrafi yapı mantığı mezarı nasıl kabul ediyorsa mezar bu yöndedir yada giriş bu yöndedir bu çok önemlidir burada kafamızı iyi çalıştırmalıyız.
Giriş Yönü Tahminleri
Giriş yerini tespit etmenin diğer yolu ise normal doğal görünüme aykırı duran farklılıklardır. bu en çok parça taş öbekleri olarak karşımıza çıkar. oda olarak düşündüğünüz yerin üzerine çıkın ve çevrenize bakın; giriş olan yerde 1 den 10 kiloya kadar değişen taş parçalarından oluşmuş bir öbek görünür. bu öbeğin olmasındaki neden ölen kişinin yakınları ziyarete gelirken inanç gereği 1 taş parçası getirip mezarın üzerine yada girişine atması sonucu meydana gelir.
Ölen kişi kalabalık bir aile reisi ise daha çok ziyaretçi alır; buna paralel olarakta öbek normalden çok daha büyük olabilir. Bunu taş yığma veya çakıl yığınları define işaretleri konularımızda sıkça ele aldık, Çakıl yığınları, taş öbekleri varsa mutlaka dikkate alın; boş çıkmazsınız.
İşaretlerdeki Tahmini Yönler
Girişi bulmanın bir diğer yoluda define işaretleridir, burada bir oda varsa bunun birde işareti vardır, genelde üçgen işaretidir, bazen kare bazende yuvarlak oyma olarak karşımıza çıkar. Eğer üçgen varsa kuşkusuz yönü bellidir, üçgenin bir tarafı uzundur sizin gideceğiniz taraf uzun tarafıdır bu kolay kolay şaşmaz. eğer kare oyma varsa su doldur nereden taşar toprağa düşerse giriş o taraftadır. eğer kayada kanal varsa kanalın akıntı tarafına bakın oda yön verir. bununla beraber kare oyma ile yuvarlak oyma aynı kayada ise yuvarlak tarafına doğru gidin buda giriş yönü bulmada başka bir ip ucudur.
Bu anlattıklarımız çoğunlukla resimdeki örneğe benzer coğrafyalar için geçerli olur, bulunduğunuz alandan daha yüksek bi alan varsa ve burada çıkılan merdiven veya patika yol bulursanız iş tamamen değişir. burada giriş üst taraftadır, zirve tepe mezar olup bunlar bazen üstten kapaklı mezar tipidir. giriş aranmadan mezara direk üstten girilebilir. tabi her giriş mezar değildir; bazen kilise mahzenlerine girmek gerekir; burada kilise eşyaları olur, veya tünel girişi; bu tünelin nereye çıkacağını kestirmek zor olabilir; bunu ancak buradaki define işaretlerinden anlayabiliriz.
Şimdilik bu kadar başka bir define bulma makalesinde görüşmek ümidiyle esen kalın. MendereS Define sohbeti
Eyer charpi ishareti,dikdortken ve 3 haç 2–5 metrelik mesafada olursa ve 2 yakin tepe 2 metre farkinda bulunduysa,tepe altindaki girişlar nereden bula biliriz?
Yardima chok ihtyacim var,yardimci olursaniz chok chok sevinirim…
Selamun Aleykum usta
Çoklu zemin altı oda
Giriş tesbiti nasıl olur
hafıf cukurumsu vede mıcırolur
Meraba bi şei sorcam Ninsan üzu resim Kapi eşyada olabilirmi
Selamin aleykum bizim calistigimiz yerde ilk basta bir mezar cik ti sonra 15 20 metre asa indikten sonra 12 13 tane kemik iskele cikti ce asagida 5 6 kisi rahatbir sekilde calisiyor cakil sari topraklardan cikiyor nasil yorumlarsiniz