Kılıç, Hançer, Gama, Balta Define İşaretleri Anlamı

Kılıç, Hançer, Gama, Balta Define İşaretleri Anlamı

Kılıç işareti asker mezarıdır, bir ok savaşta yer almış önemli başarılara imza atmış generallere yapılan işarettir.

1-Kılıcın boyu kısa ise yakın mesafe araştırılır. Eğer kılıcın boyu uzun ise daha uzak mesafe araştırılır.

2- Bazen mezar işareti olup, bazende yardımcı işaret konumundadır.

3-Genellikle savaşçı erkek kişiyi simgeler. Mezar işaretidir. Kahramanlığı ve yiğitliği anlatmak için kullanılır. Ancak medeniyetler yönetim bazında el değiştirdikçe eski kalıntıları ortadan kaldırmaya yöneldikleri için birçok kılıç işareti harap olabilmiştir. Mezar bulunsa bile içinden önemli bir şeyin çıkacağı garanti değildir. Bu arada haç işaretleri ile kılıç şeklini kesinlikle birbirinden ayırmamız gerekir. Kılıcın tutacak yeri (kabza) ölçülür. Kılıcın tersi istikametinde adımlama yapılır. Her cm yi 68-72 cm ile çarpıp ilerlemeliyiz.

4-Kabza (tutulan yer) hariç kılıç cm olarak ölçülür. Ölçüm sonucu 78 ile çarpılır. Çıkan sonuç kadar adım kılıcın ucuna doğru adımlayın.

Kılıç çevresinde bolca boş mezar bulunur içlerine para serpilmiş mezarlardır, burada birde sandık kaya vardır bu kaya yük mezarına nişanlıdır, bu mezar 2 adet olup birbirine geçmelidir.

  • Diğer anlamı: Kılıç asker mezarıdır kültürlere göre tasarımı değişir dikey kılıçlar genelde mezar başındadır yatay kılıçlar ise karşıdaki düz alanı verebilir yada belirli bir mesafe gitmenizi anlatabilir.

1- Kılıcın boyu kısa ise yakın mesafe araştırılır. Eğer kılıcın boyu uzun ise daha uzak mesafe araştırılır.

2- Bazen mezar işareti olup, bazende yardımcı işaret konumundadır.

3- Genellikle savaşçı erkek kişiyi simgeler. Mezar işaretidir. Kahramanlığı ve yiğitliği anlatmak için kullanılır. Ancak medeniyetler yönetim bazında el değiştirdikçe eski kalıntıları ortadan kaldırmaya yöneldikleri için birçok kılıç işareti harap olabilmiştir. Mezar bulunsa bile içinden önemli bir şeyin çıkacağı garanti değildir. Bu arada haç işaretleri ile kılıç şeklini kesinlikle birbirinden ayırmamız gerekir. Kılıcın tutacak yeri (kabza) ölçülür. Kılıcın tersi istikametinde adımlama yapılır. Her cm yi 68-72 cm ile çarpıp ilerlemeliyiz.

4- Kabza (tutulan yer) hariç kılıç cm olarak ölçülür. Ölçüm sonucu 78 ile çarpılır. Çıkan sonuç kadar adım kılıcın ucuna doğru adımlanır.

5- bölge işaretidir malın bu bölgede olduğunu anlatır kabzalar ve ucu gideceğiniz yeri belirtir eğer kılıcın ucu eğri ise bu daire yapan tepeyi verir mal buradadır.

6- Mağaraya girdiğinizde sol tarafta kılıç işareti varsa oturmuş vaziyette bir derviş ve bir siyah taş vardır. Buranın parası siyah taş altındadır, siyah taşı 3 kişi kaldırabilir büyüklüktedir.

7-Kılıç asker mezarıdır; medeniyetlere göre tasarımı değişir dikey kılıçlar genelde mezar başındadır yatay kılıçlar ise karşıdaki düz alanı verebilir yada belirli bir mesafe gitmenizi anlatabilir. bunlarda mezardır kabartma kılıçların mezarları kılıcın hemen altında olur. oymalar biraz mesafeli olma ihtimali vardır çevreyi iyi etüt etmeniz gerekir.

8- Kılıçlar çok zaman mezarlık alanındaki mezar taşlarına yapılır bu bazen tek mezar taşına 3-4 kılıç yapıldığı olmuştur, hemen önü mezardır yada bulunduğu alan mezarlık alanıdır.

9- Kılıç kaya varsa burası mezarlık alanı olabilir Kılıç kayanın etrafında çevresinde çeşitli boş mezarlar bulursun. burada sandık kayalara dikkat edilir bunlarda kaya yada oda mezarlar ve hediyeler bulmak mümkündür.

  • Diğer Görüş: Tek kılıç varsa karşısında tek tepe arayın. bu tepenin sivrisinde bir mezar vardır.

Kılıç Eşkiya İşaretleri

V işareti civcivli tavuk yavrunun biri annenin sırtında olmalı, tavuğun karşısında 2 kılıç çatık halde ise arkın yamacında küçük bir mağara vardır, bu mağarada emin beyin 3. selim han zamanından İstanbul soygunundan kalma 111 torba altın vardır ana meblağ budur. bu para eşkiya parasıdır.

10- Kılıçlı mağara bulursan bu mağarada kılıç tuzakları vardır, paslanmaz krom çelik yaylar kılıçlara vurgulanır mağaranın sağ ve sol cenaplarına yuvalar açarak kılıçları buraya oturtulmuştur. Bu tuzağı hazırlayan kişi para yerlerini şöyle anlatmıştır..

  • Yayların altında 135 okka vardır her bir kılıcı çeken iki ağırlık boşluğa sallandırdım şimdi iki keskin kılıç sürekli olarak bu mağaranın kapısında hareket halindedir katiyetle içeri kimseyi bırakmaz bilmeyene bin bir kere lanet getirir zaten benim yapacağım iş zor değildir ama benim yaptığımı çözecek benden çok zeki bir şahıs olmalıdır. Mağaranın önüne geldiğimizde kılıçlar çalışır. Tuzağa düşmemeniz için belirttiğim noktalara ayak basmak gerekir. Ancak ve de ancak mağaranın sağ sol tarafında olmalısınız. taşları çıkartırsanız yaylar boşalır ve kılıçlar etkisiz ve de zararsız hala gelir.

Bu mağaranın girişinde kabartma 2 kılıç resimleri vardır içeriye girirsek sağ ve sol cihetlerde muhtelif ebatlarda put resimleri görürüz, mağaranın ağzından 122 adım içeride 7 yol mevcut olup aslında her bir yol biri birine bağlantı ve komplekstir başını ve sonunu kat’iyen bulamassınız başınız döner. İçerideki 7. yol en hatasız ve en basit yoldur ana paraya yürünür.

Hançer Define İşareti

Hançer kama genelde eşkiya işaretidir, hançer dere yakınlarındaysa dere karşısına geç orada düz alan vardır bu düzlükte tabiattan olma bir kaya vardır bu kaya aslen başka yerden gelmiştir altında güzel paralar bulursun. dikkat edin hançerin ucu buraya bakıyor olmalı arası en az 100-200 metredir.

Şelalenin arka kısmında istavrozla birlikte hançer bulursan bu para eşkiya parasıdır, hançerin altında 1 tabanca ve kursunu birde harita vardır, bu harita bu bölgeye ait olup haritada tüm şerefeli taşların yeri verilmiş olup her taşın altında bir miktar oski vardır. bu parada eşkiya parasıdır.

Şelalenin arka kısmında 7 istavroz 1 hançer hançerin altında 1 tabanca ve kursunu istavroza doğru bulursanız 7 deve yükü mal buradadır.

Kama İşareti

Kama varsa ucuna bakılır, kamanın ucu eğri mi yoksa düzmü duruyor. eğer eğri ise bu düz alanda araştırma yapmanız gerektiğini anlatır düz ise alan önemli değil direk kamanın karşı tarafına gitmelisiniz. yalnız yazdık ama kamanın Çerkez kaması olmadığı-nada dikkat edin eğer Çerkez kaması ise işleyin tamamen değişip çevrede sofra taşı aramalısınız.

  • Siyah taşta kama resmi varsa Sarsam kanın 43 senelik soygun yapmış olduğu varlık buradadır.

oluklu kama kabartma oyuktan su akıtılırsa suyun aktığı yerin başında insan oturabilecek şekilde yapılmış bir koltuk taşı varsa buna oturup baktığın zaman halka görülür. Burada şimale ( kuzey ) doğru yürüdüğün zaman önüne 3 toprak höyük gelir. Ortadaki höyüğü açarsan yüklü miktarda hazine sahibi olursun.

Balta Define İşareti

Aile mezarıdır genelde kaya mezar olur eşlerle birlikte çocuklarında mezarlarını bulmak mümkündür.

Balta diğer anlamı: Eşkiya ve ermenilerinde kullandığı az rastlanır işaretlerdendir. Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer arka uç yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz. Tamamlayan işaret büyük olasılıkla ağaç olacaktır.

Ağaçların olmadığı yerde matematik hesabı da kullanabiliriz. Baltanın boyu ölçülerek yön veren istikamette metreye çevrilerek, sayının katlarını kullanarak arazinin konumu dikkatlice incelenmelidir.

Bunun haricinde balta işaretleri insan veya farklı figürlerle birlikte kullanılmış ise, yine yunan mitolojisine göre (Centaur’ları) bedenlerinin üst kısmı insan, alt bölümü at şeklinde olan yaratıkları ifade edebilmektedir. Sit alanı içine girecek uygarlıklara ait bölge olabilir. Bölgeyi müzeye bildirmeniz defineci olarak doğru bir davranış olacaktır. 2 ağzı olan çift balta asker mezarıdır üst düzey askere ait mezar. genelde nekropollere yakın olup hafif yükseklik olan yerlerde aranır.

Dedektorburada Banner Dedektorburada Mobil Banner
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ