Define Dedektörleri, En Çok Sorulan Soruların Cevabı

Dedektör Derinlikleri Ve diğer Konular

En sık sorulan soru budur fakat bunun kesin cevabı yoktur, Sizler kendi dektörünüzü iyi tanıyıp buna paralel olarak kafanızdan ek yetenekler yükleyebilirsiniz. çoğu firma buna karşıdır, bizim kullanma klavuzumuz dışına çıkıp kafanızda tasarladığınız ek foröuller uygulamayız deselerde tecrübeli kullanıcı aşağıdaki sebepleri göz önünde bulundurarak dedektörü bilindik yöntemler dışında kullanmaktadır.

Toprağın iletkenliği: Ağır mineralize toprak detektörün derinlik kaybı yaşamasına neden olacaktır. Burada dedektörü zemine uygun toprak ayarını yapmanız gereklidir. Tabii ki detektörünüz otomatik olarak zemin dengeleme özelliğine sahip değilse.

Metallerin gömülme süresi: Toprakta bulunan çeşitli kimyasal maddeler metal üzerinde aşındırıcı bir etkiye sahiptir. Bazı metaller diğerlerinden daha hızlı paslanır. Modern bir çinko metale bu toprak kimyasalları kolayca saldırılırken, bakır ve gümüş gibi metallerde aşınma biraz daha yavaş olur. altında oksitlenmeye rastlamak mümkün değildir. Bu kimyasallar metal ile kaynaştıkça, oksitlenme (pas) oluşur. Bu, toprağın daha iletken hale gelmesini sağlar, bu da metalik nesnenin algılanmasını daha kolay hale getirir. Bu, “halo etkisi” olarak bilinir.

Metalin Büyüklüğü: Metal boyutu ne kadar büyükse algılama o kadar kolay ve derin olur. Örneğin, bir teneke altın, tek bir sikkeden çok daha kolay tespit edilebilir. Yukarıdan görülen yüzey alanı ne kadar geniş ve büyükse tespit etmesi çok daha kolay olur.

Metalin Duruş şekli: Metaller, metal dedektörünüz tarafından gönderilen sinyalin en azından bir bölümünü tekrar geri yansıtır. Topraktaki metal bir nevi ayna gibidir. Örnek olarak dik duran tek sikke 20 cm den algılanırken yatay pozisyondaki bir sikke 40 cm den algılanabilir.

Mıknatıslanma derecesi: FX-3 gibi ferromanyetik konumlayıcılarla mıknatıslanma derecesi derinlik üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Örneğin Metalin mıknatıslama özelliği yüksek ise algılamada buna paralel olarak artar.

Arama başlıklarının boyutu

Dedektörlerde genellikle birkaç bobin ölçüsü vardır. Her boyut güçlü ve zayıf yönler sunar. Küçük bobinler, mineralli zeminde oldukça başarılıdır fakar ciddi derinlik kaybı yaşar. En ideal bobin 8 inçlik bobindir. Bu en popüler bobin boyutudur ve çoğu koşulda iyi performans gösterir.

Daha büyük bobinler mineralin az oldu yada olmadığı toprak yapıları için iyidir. Büyük başlık hem daha geniş alan tarar hemde derinlikte % 25 artış sağlar. 2 farklı bobin sahibi olmanız her zaman avantajdır. Arazi durumuna göre bobinler arasında geçişler yaparak daha sağlıklı arama yapabilirsiniz.

Metal ayrımı

Metal ayrımı genelde tüm definecilerin kullandığı özelliktir, değerliden başka metale rastlamamak için dedektördeki değersini görme modunu her zaman kapalı tutarlar. Metal ayrım modu açık olan dedektör tüm metalleri tespit eder, ayrım moduna geçildiğinde sadece değerlileri ve en önemlisi küçük metalleri görmesini engeller. ayrım modunu ne kadar üst seviyeye getirirseniz hem küçük metalleri (altın) görmeniz zorlaştırdığı gibi ciddi şekilde derinlik kaybı yaşarsınız. Daha sağlıklı bir arama için dedektörünüzü 0’dan başlayarak veya en düşük ayrım noktasından başlayarak her hedefi tarayın. Ayrımı kademeli olarak artırın ve sonuçları kaydedin.

Duyarlılık kontrolü nedir ve nasıl kullanılır ?

Metal dedektörlerinde hassasiyet ayarı genelde yanlış kullanılmaktadır. Hassasiyet genellikle maksimum seviyeye ayarlanır ve dikkate alınmaz. bu her zaman verim alacağınız anlamına gelmez. Örnek olarak arabanın gaz kelebeğini düşünün. Her yere tam gaz gitmiyorsun. Aslında, yayınlanan hız sınırları normal koşullar içindir. Peki ya iniş, çıkış burada gazı azaltabilir yada çok basabilirsiniz. Tıpkı bunun gibi dedektörünüzünde farklı toprak yapıları için hassasiyet denetiminizi ayarlamanız gerekir. Ağır zemin mineralizasyonu, yakındaki güç transformatörleri ve yakınlardaki radyo istasyonları, hassasiyetinizi düşürmenin nedenlerinden biridir. Bu koşullarda hassasiyeti düşürmeniz durumunda hafif bir derinlik kaybına uğrar fakat daha sağlıklı aramalar yapabilirsiniz.

Kulaklıkların Önemi

Kulaklıklar dış sesleri (rüzgar, dalgalar, trafik vb.) Önemli ölçüde azaltabilir. Ayrıca hangi hedefleri kazmaya ve hangi hedefleri göz ardı etmeniz gerektiğine önemli ölçüde karar verir. İyi bir kulaklık gereksiz kazılar yapmanızı önleyerek ciddi vakit kazandırır. Kulaklık taktığınızda dış seslerden çok etkilenmez tamamen yaptığınız işe adapte olursunuz.

Yanlış sinyaller nedir?

Yanlış sinyaller bazen “fantom” sinyaller olarak adlandırılır. dedektör metal olmadığı yerde bile sinyal üreterek metal varmış gibi sizi yanıltabilir. Yanlış sinyaller çoğunlukla manyetit ve hematit gibi doğal olarak oluşan demir oksitlerden kaynaklanır. Mineralli zemin dedğimiz tam olarak budur. Burada yapmanız gereken çok kasmamak kaydıyla yeniden toprak ayarı yapmalıdınız.

Kalp pilleri kullananlar için dedektör güvenli midir ?

Kalp pilinin metal dedektörleri ile ilgili olarak bir güvenlik sorunu oluşturup oluşturmadığı sorusu yıllardır sorulur. Herhangi bir hobi tipi metal dedektörünün, kalp pilini veya diğer elektronik tıbbi cihazları etkilediği ya da diğer olumsuz sağlık etkisine sahip olduğunun rapor edildiğini hep gözden kaçırmışızdır.

İlk Defa Dedektör aldığınızda Şunlara Dikkat Etmelisiniz.

İlk defa dedektör aldığınızda bir an önce araziye çıkıp aramaya başlamak için sabırsızlanırsınız. şu varki araziye çıkmadan önce bilmeniz gerekenler vardır, bunların başında aldığınız dedektörün kullanım klavuzunuzu tekrar tekrar gözden geçirmek ve cihazınızı testlere tabi tutmaktır. Size en büyük desteği sağlayacak olan internet adresidir. cihazınızın marka modelini yazarak gerek kullanımı gerekse metal cinslerine göre tepkilerini görerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Madeni paralar, geçmiş uygarlıklara ait küpe yüzük gibi kalıntılar, kayıp mücevherler ve altın külçeleri metal dedektörünüzle bulabileceğiniz birçok farklı değerli eşya türü vardır. Ören yerleri genellikle para, emanetler veya mücevherat bulacağınız yerdedir. Araştımaya başlamadan önce sit alanı veya özel mülke girmeden önce izin almayı ihmal etmeyin.

Ayrıca bölgenizde definecilerin toplanma yeri olup olmadığını araştırın, Define sohbetlerine katılın ve nerede ne arayacağınız hakkında bilgiler edinin. Dedektörü olan diğer definecilerle yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

Define avı için en verimli yerler listesi şunlardır.

Ören yerleri
Savaş alanları
Meralar
Hayalet kasabalar ve antik şehirler
Eski evler ve kamu binaları
Sahiller
Kiliseler

Türkiyede hala bolca hazine var.

Define tespit edilecek en iyi yerler, daha önce altın bulunan ve benzer jeolojiye sahip olan bölgelerdir. Yeni sahalar hakkında bilgi edinmek için araştırmanızı yapın. özellikle yeni model dedektörler eskilere göre biraz daha derinlere inme özelliğine sahiptir, taranmış sahaları tekrar elden geçirmek için yei model tercih edilmelidir. Garrett At Max ve xp deus tüm arazi koşullarına uyumlu metal dedektörüdür, antik paraları, küpe, yüzük gibi kalıntıları, mücevherleri ve hatta altın külçelerini avlamak için en ideal modellerdir. Standart veya Profesyonel arama modlarından birini seçerek zaman kaybetmeden aramaya başlayabilirsiniz.

Madeni para, mücevherat, küpe, yüzük gibi kalıntı avı, altın aramaların aksine farklı bir çalışma mantığı içerir . Madeni para, mücevher ve kalıntı dedektörleri, altın arama dedektörlerinden farklı performans özelliklerine sahiptir. Madeni para, mücevher ve kalıntı avlanma dedektörleri iyi bir ayrımcılığa sahiptir ve önemsiz metalleri reddetmek için ayarlanabilir. Böylece kullanıcı bir hedefi kazmadan önce ne olduğunu tahmin edebilir.

Tüm metaller modunda arama yaparsanız herhangi bir metalin maskelenmesi veya yok sayması mümkün değildir, Demir, çivi dahil tüm metalleri tespit edilecektir. bu kullanıcıya pek mantıklı gelmez fakat dedektörün en derinleri algıladığı ayar budur. Çok fazla mineralin olmadığı toprakta arama yapıyorsanız dedektörünüz sürekli sahte sinyaller üretmiyorsa tüm metaller modunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Başlık seçimine önem verin.

Başlığın büyüklüğü, detektörün algılama derinliğini ve hassaslığını etkileyebilir. Başlık ne kadar büyükse, o kadar derini algılarr, fakat küçük hedeflere karşı daha az duyarlılığa sahip olur. Çap ne kadar küçük olursa, o kadar hassas olur, ancak daha az algılama derinliğine sahiptir..

Küçük başlıklar hafif olduğu için kontrol edilmesi hem kolay olur hemde sizi yormaz. Daha küçük boyuttaki başlıklar mineralli zeminde çok daha iyidir, mineralden etkilenerek sahte sinyal üretme yerine sadece değerlilere duyarlılık gösterip size zaman kazandırır. Konsantrik bobin, Monoloop bobin, Çift D (DD) Bobin en çok kullanılan çeşitlerdir. Çift D (DD) bobin (özellikle ağır mineralli zeminde) derinlik, hassasiyet ve çok kapsamlı bir arama modelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ