Yunan ve Ermeni Evleri Sırdır

Yunan ve ermeni evlerinde sayılmayacak kadar farklı bölgelerde define bulunmuştur. rumlarda en çok bina temeli ve yaşlı ağaç altı; Ermenilerde ise ocak altı ve dışarıdaki kuyudur. Bu evlerde Define İşaretleri ve dini semboller olabilir bunları birbirine karıştırmadan çalışma yapmanız gereklidir.

Yunan ve ermeni olanlar papazların saklama emri doğrultusunda ellerinde iğneden ipliğe kadar ev ve mağara gibi yerlerde sakladılar. Eski evlere saklanan paralar genelde ev duvarı, çevredeki ağaç dipleri, bu ağaçlar genelde meşe. tut ağacı ve incir ağacı olur, ağaç diplerinde gömü var ise üstünde mutlaka bir tak olur, bu taş orta büyüklükteki kaya şeklindedir, genelde 3 kişinin kaldırabileceği büyüklükte olur. genelde doğal görünümlü kayalardır.

Bahçede ocak varsa orasıda iyidir, ocağın ortası yada hemen önündeki kayanın altına bakın, bakçede kuyu varsa kuyuyada bakın. kuyu duvarlarına ve tam dibine bakın, dikkat edin uzun sure kullanılmayan kuyular çökme tehlikesi taşır, evin bahçesini düşünün kare yapın tam ortasına bakın, genelde taş içi yada altına koyulur. yok öle değilse 1,20 cm derinde olur.

Evlerin arkasında evle bağlantısı olmayan ahırı varsa ki olur bu ahırdan depoya inmek için gizli kapı yaparlar tam temelden girilir ortalı olmalı girişiniz, pencereler kapılara para saklandı ama parayı almanız için kapının yada pencerenin tam duvarlarını sökmek gerek zira onlar söker kasa yapar atın eyerine koyardı.

Yunan ve Evmeni Evlerin İçi

Evin altına mahzen yaptılarsa temelden giriş olur başka yerden bakmamanız gerek Ermeniler yada yunanlılar ev gibi yerlerde giriş yada son yere genelde aile putu deriz ya onu kullanırlar, içerideki ocağa dikkatli bakılmalı iç tarafta yukarı bir el uzatımı kadar yere kasa bırakırlar.artı ocağın altına 1 metre inilirse gizli oda yapıldığı için görmeniz mümkündür, yunan ve ermeni ev halkının mezarı ya evin bahçesindedir yada yanındaki hemen tepededir genele mezarlarına gömü kattıkları da olmuştur incelemek gerek tabi, evlerdeki mutfaklarda önemlidir buralar-ada para korlar genelde atık suyun koku pislik gibi yerleri tercih etmişlerdir.

Bazı yunan ve ermeni evlerinde mihrap gibi tak gibi yer olur bunlarda sıva varsa sıvanın arkasına bakılmalı artı tam önüne bakılmalı taş altına para koydukları olmuştur. yunan ve ermeni evlerinde duvarlarda bazen oval taş olur bu taşların üzerinde işaret var ise çek bak onda mal var eyer işaret yoksa sırtını daya baktığı yer ya kapı yada penceredir, kapı girişinde genelde 3 basamaklı giriş olur bu basamakları incelemek gerek; nasılmı kaldır bak altında ne var .

Evlerdeki sedirler vardır; kayadan yapılır hani oda mezarlarda cesetlerin olduğu sedir vardır; bu evler-dede aynı tipte sedirler olur onlar iyi incelenmeli. bazen mal bazende gizli oda bu sedirden olur. ev duvarlarında olan murçlar, çiviler, çeşitli demir parçaları çakılı ise; ki olur iyi incelenmeli ya altında olur; yada sırtını daya karşısına bak orada olur. ama dediğim gibi bu demirlere iyi bakın; hiç bir işe akla mantığa uymamalı olduğu yer. bu yunan ve Ermeniler bizden çaldıkları paraları sakladılar bulmanız dileği ile selamlar saygılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ