Kılıç, Hançer Define İşareti Anlamı

Yunanlılarda altın, kılıç demektir yunan yapımı kılıç varsa bu kesin altın para işaretidir.  İşaretin yuna olup olmadığını anlamak için kabzeye bakın. kabze kadim yunan rünleri taşıyorsa tamamdır. burada yüklü miktarda altın vardır.

Diğer anlamı: Mağaraya girdiğinizde sol tarafta kılıç işareti varsa oturmuş vaziyette bir derviş ve bir siyah taş vardır. Buranın parası siyah taş altındadır, siyah taşı 3 kişi kaldırabilir büyüklüktedir.

Kılıç asker mezarıdır; medeniyetlere göre tasarımı değişir dikey kılıçlar genelde mezar başındadır yatay kılıçlar ise karşıdaki düz alanı verebilir yada belirli bir mesafe gitmenizi anlatabilir. bunlarda mezardır kabartma kılıçların mezarları kılıcın hemen altında olur. oymalar biraz mesafeli olma ihtimali vardır çevreyi iyi etüt etmeniz gerekir.

Kılıçlar çok zaman mezarlık alanındaki mezar taşlarına yapılır bu bazen tek mezar taşına 3-4 kılıç yapıldığı olmuştur, hemen önü mezardır yada bulunduğu alan mezarlık alanıdır.

Kılıç kaya varsa burası mezarlık alanı olabilir Kılıç kayanın etrafında çevresinde çeşitli boş mezarlar bulursun. burada sandık kayalara dikkat edilir bunlarda kaya yada oda mezarlar ve hediyeler bulmak mümkündür.

Aynı bölgede v işareti civcivli tavuk yavrunun biri annenin sırtında olmalı, tavuğun karşısında 2 kılıç çatık halde ise arkın yamacında küçük bir mağara vardır, bu mağarada emin beyin 3. selim han zamanından İstanbul soygunundan kalma 111 torba altın vardır ana meblağ budur. bu para eşkiya parasıdır.

Kılıçlı mağara bulursan bu mağarada kılıç tuzakları vardır, paslanmaz krom çelik yaylar kılıçlara vurgulanır mağaranın sağ ve sol cenaplarına yuvalar açarak kılıçları buraya oturtulmuştur. Bu tuzağı hazırlayan kişi para yerlerini şöyle anlatmıştır.. Yayların altında 135 okka vardır her bir kılıcı çeken iki ağırlık boşluğa sallandırdım şimdi iki keskin kılıç sürekli olarak bu mağaranın kapısında hareket halindedir katiyetle içeri kimseyi bırakmaz bilmeyene bin bir kere lanet getirir zaten benim yapacağım iş zor değildir ama benim yaptığımı çözecek benden çok zeki bir şahıs olmalıdır mağaranın önüne geldiğimizde kılıçlar çalışır. tuzağa düşmemeniz için belirttiğim noktalara ayak basmak gerekir.  ancak ve de ancak mağaranın sağ sol tarafında olmalısınız. taşları çıkartırsanız yaylar boşalır ve kılıçlar etkisiz ve de zararsız hala gelir. Bu mağaranın girişinde kabartma 2 kılıç resimleri vardır içeriye girirsek sağ ve sol cihetlerde muhtelif ebatlarda put resimleri görürüz, mağaranın ağzından 122 adım içeride 7 yol mevcut olup aslında her bir yol biri birine bağlantı ve komplekstir başını ve sonunu kat’iyen bulamassınız başınız döner. içerideki 7. yol en hatasız ve en basit yoldur ana paraya yürünür.

Diğer Görüş: Tek kılıç varsa karşısında tek tepe arayın. bu tepenin sivrisinde bir mezar vardır.

Hançer Define İşareti:

Hançer kama genelde eşkiya işaretidir, hançer dere yakınlarındaysa dere karşısına geç orada düz alan vardır bu düzlükte tabiattan olma bir kaya vardır bu kaya aslen başka yerden gelmiştir altında güzel paralar bulursun. dikkat edin hançerin ucu buraya bakıyor olmalı arası en az 100-200 metredir.

Şelalenin arka kısmında istavrozla birlikte hançer bulursan bu para eşkiya parasıdır, hançerin altında 1 tabanca ve kursunu birde harita vardır, bu harita bu bölgeye ait olup haritada tüm şerefeli taşların yeri verilmiş olup her taşın altında bir miktar oski vardır. bu parada eşkiya parasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Emine dedi ki:

    Mezar taşinda hançer var neye işarettir

  2. Anonim dedi ki:

    Aynenn bende buldum roma mezarlıgı mezar taşında hançer ve kılıç var

  3. Anonim dedi ki:

    Bende buldum

  4. Anonim dedi ki:

    elimde aynı tasta hançer haç ve kare dikdörtgen var ne anlama geiyor taşın alt kısımda yazı var

  5. Anonim dedi ki:

    Eşkiya işidir hancerin altındaki kaya harita var bölgeyi verir bulursan mali bulursun

BİR YORUM YAZ